Prototyping med ATMEGA1284P

Mens de fleste mennesker bevæger sig på arme og andre high-spec-mikrocontrollere, er [Dave Cheney] bucking trenden. Bare rolig, det er en god grund – han fortsætter med at arbejde på en af ​​disse vintage CPU / Microcontroller Mashups, der implementerer et helt vintage system i to chips.

Mens han legetøj rundt med projektet, fandt han den mikrocontroller han brugte, ATMEGA1284P, var faktisk ret cool. Det har otte gange RAM som den stadig populære 328P, og dobbelt så meget RAM som ATMEGA2560P fundet i Arduino Mega. Med 128k flash, 4K af EEPROM, 32 iOS og otte analoge indgange, begynder det virkelig at se ud som chippen Arduino skulle have været bygget rundt. Selvfølgelig er historiske valg ikke noget, fordi [Dave] kan bare lave sin egen 1284P prototyping board.

Brættet er lagt ud i Fritzing med blot nogle få dele, herunder en krystal, et par hætter, en ISP-stik og stifter til en seriel stik. Ikke meget, men det er alt hvad du behøver for et prototypingskort.

Bootloader håndteres af [Maniacbug] s Mighty 1284 Arduino Support Package. Dette understøtter kun Arduino 1.0, ikke de nyere 1.5 versioner, men nu har Dave] et fantastisk lille prototypingstavle, der kan sammensættes fra prefboard og bare komponenter om et par timer. Det er også et fantastisk værktøj til at fortsætte udviklingen af ​​[Dave] s Apple I Replica.