DIY lamper lyser vintersæson blues

Som du ved, kommer vintersæsonen. For mange mennesker indebærer dette, at sæsonbestemt affektiv lidelse begynder at indstille. [Luke] ‘s mor har allerede en lys terapeyboks. Det er en af ​​de kommercielt tilgængelige, der bruger fluorescerende pærer og efterlader meget at ønske i fuld-spektrumlyssimuleringsafdelingen. [Luke] hoppede på muligheden for at designe en bedre.

Standard for kvalitet til lette terapi enheder er en rating på 10.000 lux. Mens LUX helt sikkert betyder noget, er rating et vildledende salgspunkt, når det gives alene. Et af de andre vigtige elementer i efterligning af solen er farvegenskabelsesindekset (CRI). CRI er i det væsentlige en rating af pærens evne til at efterligne farvegengivelsen af ​​naturligt dagslys. Ratingsne løber fra 0 til 100, men i virkeligheden er de højest-ratede pærer af enhver art top ud omkring 98.

For alle de fluorescerende pærebærende lysbehandlingsenheder derude har disse pærer ret lave cri ratings. [Luke] ‘s projektside tilbyder emissionsspektra grafer for en række pære typer, og vi kan se, hvordan hans valg af keramiske metalhalidpærer stabler op mod fluorescerende, glødelamper og LED-pærer. En af de få ulemper til denne type pære er, at de har lange opstartstider.

Han endte med at lave to lette terapelamper, en af ​​dem retningsbestemt og den anden omni-retningsbestemt. De bruger begge ballaststyrede keramiske metalhalidpærer. Ballasterne er nødvendige for at tilbyde den høje startspænding, som disse løg kræver. Omni-directional lyset er indbygget i en stor orkan stearinlysholder. En lampeholder er fastgjort i bunden og kablet til en ekstern ballastboks. Retningslampen er en selvstændig enhed, og [Luke] er lykkeligst med denne. Det er fladt og robust, så det kan placeres oven på en bogreol og det lyse, der er hoppet af loftet for behagelig, indirekte dækning.

Vi har set et par alarm-ur wakeup lys bygger her, og vi tænker på, at dette ville gøre en fantastisk mashup.