Gennemsigtig 3D-udskrivning?

Transparent plastik er ikke noget nyt. 3D-udskrifter er dog sædvanligvis uigennemsigtige eller i bedste gennemskinnelige. [Thomas Sanladerer] ønskede at udskrive noget virkelig gennemsigtigt. Han bemærkede, at ColorFabb havde en artikel om at udskrive gennemsigtige stykker med deres HT-filament. [Thomas] ønskede at prøve at gøre det samme med standard (og billigere) PETG, som kemisk svarer til HT. Lykkedes han? Se videoen nedenfor og find ud af det.

Du kan få masser af klar plastfilament, men processen med udskrivning af lag gør gennemsigtigheden til at blive overskyet, tilsyneladende hovedsagelig på grund af de små huller mellem lagene. Ideen med HT-filamentet er at overextrude ved en høj nok temperatur, som lagene kan smelte sammen.

[Thomas] ønskede at skabe nogle klare dele og diffusorer til lamper. Diffusorerne udskriver ved hjælp af vasefunktion og de lamper, han skaber, når de ser godt ud selv uden klare diffusorer.

Hans første eksperimenter involverede laghøjde og ekstruderingshastigheder. Han forsøgte at afgøre, hvad der gjorde tingene bedre og værre og modificere sin teknik baseret på det. Der var også nogle post-processing trin han forsøgte.

Hvis du vil se, hvad farvefabb HT-dele lavet af en anden end ColorFabb ser ud, skal du tjekke den anden video nedenfor fra [3D-udskrivningsprofessor]. De udskrifter, han laver, ikke ser meget klart, før han gør noget efterbehandling. Selv efter efterbehandlingen kommer det ikke til at narre nogen til at tro, at det er glasklar. Imidlertid viser de dele, som ColorFabb viser på deres blogindlæg om materialet, ser fantastisk ud. Mellem den overextrusion, der bruges til at forhindre huller og postbehandlingstrinnene, advarer [3D-udskrivningsprofessor], at det ikke vil være nemt at få dele med præcise dimensioner ved hjælp af denne teknik.

Hvis du har et stort budget, kan du prøve at udskrive med det faktiske glas. Der synes at være flere måder at gøre det på.