Rengøringsglas med plasma

[Ben Krasnow] hacket sammen en metode til rengøring af sider ved hjælp af plasma. Hans opsætning bruger en mekanisk vakuumpumpe til evakuering af en klokkebeholder. Denne klokkebeholder er pakket med en kobberspole, som er forbundet til en RF-sender. Ved at transmittere RF i spolen, er plasma skabt inde i klokkebeholderen.

Plasmakrensning anvendes i vid udstrækning i halvlederindustrien. Afhængigt af den anvendte gas kan den have forskellige rengøringseffekter. For eksempel er et oxygen-rige miljø meget effektivt til at nedbryde organiske bindinger og fjerne kulbrinter. Den bruges efter manuel rengøring for at sikre, at alle urenheder i de opløsningsmidler, der anvendes til rengøring, fjernes fuldt ud. Ifølge [Ben] er det muligt at få en overflade atomisk rengøring ved hjælp af denne proces og endda fjerne substratet, hvis energiniveauerne er for høje.

Disse maskiner er typisk dyre og specialiserede, men [Ben] lykkedes at lave mad på sin bænk. Efter pause, tjek en video gåtur gennem [Ben] s plasma cleaner