[SPRITE_TM] Links en LCD til et lille Linux Board

En af [Sprite_TM] er kollegaer for nylig udfordret ham til at forbinde en lille LCD-berøringsskærm til en hindbær pi. Desværre har [Sprite_TM] endnu ikke taget forsendelse af en raspberry pi, men han håndterede for at forbinde en LCD til et Linux Board uden videofunktioner.

Fordi [Sprite_TM] skærm har en 16-bit parallel interface, såvel som 16 GPIO Pins er vanskelige at finde ved Carambola Linux Board, måtte et par skiftregistre bringes ind i udviklingen for at gøre LCD-arbejdet. Disse skiftregistre er knyttet til Carambola Board via en SPI-grænseflade; En ekstremt nem metode til at forbinde alle LCD-stifterne til Linux-kortet.

Selvfølgelig er der ingen metode til Linux at tale med LCDet uden en kernelchauffør; [SPRITE_TM] sammensat en frameBuffer chauffør, så LCD’et kan anvendes som en konsol, en X-session eller udnyttes af enhver form for andet program, der kan komponere til en Framebuffer-enhed.

Ligesom alle Great Chaufførforfattere leverer [Sprite_TM] væk patchen for at tillade spi-ified LCD-paneler på Carambola sammen med skiftregisteret skematisk. Med enhver form for held vil vi også se raspi chaufførene, når [sprite_tm] tager forsendelse af hans hindbær pi.